ONZE GESCHIEDENIS

 

Het was het jaar 1983, toen een aantal senatoren van carnavalsvereniging  ‘t Swerte Schaop uit Nijmegen bij elkaar zaten vlak voor een carnavalszitting.

Één van hen zei: "Het zou toch leuk zijn, als er een dweilorkest spelend het toneel op zou komen!"

Daarop kwam de opmerking: "Waarom beginnen we zelf niet een dweilorkest?"

Zo gezegd, zo gedaan.

Er werd gevraagd wie er mee wilden doen en zo kwam een dweilorkest tot stand, bestaande uit:

1 grote en 1 kleine trom, 3 trombones, 3 trompetten,  3 tuba's en 1 bas.

Nu nog een naam....

Een bekend nummer: "En dat we toffe jongens zijn…." zat ook in het repertoire en al snel kwam het voorstel om daar “Fantatteme toffe jongens zijn....” van te maken.

En zo ontstond dweilorkest Fantatteme.

Bijna niemand van de leden kon een instrument bespelen, maar er werd een leraar gevonden die hen les gaf en muziek leerde lezen.

Er werd in het begin gerepeteerd in de kelder van het toenmalige pand van Dekker van de Vegt aan Plein ’44 en daarna nog een paar maanden op de boerderij van één van onze leden in de Berendonck. Na ongeveer 4 jaar kwamen we in de optiekwinkel van één van onze leden in de Meijhorst terecht, waar we ruim 25 jaar  gerepeteerd hebben, altijd op de dinsdagavond.

Op dit moment hebben we in het KWJ-gebouw in Brakkenstein een prima repetitieruimte waar we, nog steeds elke dinsdagavond, van 20.30-22.30u, repeteren.

In de loop der jaren zijn er leden gestopt of uitgevallen,  maar er zijn ook steeds weer muzikanten bijgekomen, waar we heel trots op zijn.

We hopen nog lang met elkaar muziek te kunnen maken en sfeer te mogen brengen op verschillende locaties en evenementen.